Anonieme e-mails en post die naar het parlement worden gestuurd verdwijnen voortaan niet meer in de digitale of fysieke prullenbak. De Tweede Kamer gaat voortaan deze e-mails en post netjes registreren. Tot recent werd er niet naar de inhoud gekeken en vond registratie niet plaats.

De voorzitter van de Tweede Kamer, Anoucka van Miltenburg, was hiervan niet op de hoogte en betreurt het dat dit tot voor kort zo was geregeld. De Tweede Kamer had flinke kritiek op deze werkwijze nadat het programma Nieuwsuur dit had ontdekt. Een direct enkeltje naar een prullenbak is vervelend als je als klokkenluider net via de mail een mistand aan de kaak wilt stellen. Van Miltenburg gaf aan dat de Griffier van de Tweede Kamer dit probleem moet oplossen en dat uiteindelijk de hele Kamer over de procedures gaat.

Goed dat de Kamer zich verantwoordelijk voelt voor deze procedure. Maar hoe zou deze procedure ooit zijn ontstaan? Niet via een heftig debat tussen de fractievoorzitters gok ik zo. Teveel reclame of spam die als anonieme brief of email wordt verstuurd? Of een voorliefde van de postkamer om de blauwe container te vullen met papier. Of kost het teveel tijd om al die anonieme e-mails eruit te vissen, te beoordelen en te verwerken? Gelukkig kan een Octopus snel & goed vissen door deze e-mails eruit te filteren en te registreren.

Bron: nu.nl
http://www.nu.nl/politiek/4073380/kamer-wil-anonieme-post-anders-behandelen.html