E-mail Archivering by Design

Het Kennisplatform voor Architectuur en Kwaliteitssystemen van het Nationaal Archief had op 5 december een bijeenkomst georganiseerd over Archivering by Design. Job Pantjes van Blauwborg was uitgenodigd om een presentatie te geven over best practices met E-mail archivering by Design.

Lees verder...

Gemeente Utrecht kiest voor OCTOBOX

De gemeente Utrecht heeft na een aanbestedingsprocedure en een succesvolle Proof of Concept gekozen voor OCTOBOX processing software. Programmamanager Ed van Rijckevorsel namens de gemeente Utrecht en Harry Steenhuisen, directeur van Blauwborg BV, hebben het contract ondertekend in het Stadskantoor te Utrecht.

Lees verder...

Darwin en het eco-mailsysteem

Nederland gaat voor veilig e-mailverkeer zorgen. Bedrijfsleven, brancheorganisaties en overheid gaan gezamenlijk misbruik zoals phishing en het afluisteren van e-mail aanpakken. Daartoe hebben zij met steun van het ministerie van Economische Zaken en het Forum Standaardisatie de ‘Veilige E-mail Coalitie’ opgericht. Dit is 2 februari 2017 bekend gemaakt tijdens het symposium van het Forum Standaardisatie.

Lees verder...

Kamer wil anonieme post anders behandelen

Anonieme e-mails en post die naar het parlement worden gestuurd verdwijnen voortaan niet meer in de digitale of fysieke prullenbak. De Tweede Kamer gaat voortaan deze e-mails en post netjes registreren. Tot recent werd er niet naar de inhoud gekeken en vond registratie niet plaats.

Lees verder...

Blauwborg distributeur van e-mailprocessing software Octopus

Bodegraven - 16 juni 2015 - Blauwborg is sinds begin juni officieel en exclusief distributeur van Octopus, de e-mailprocessing software van het Belgische Capture Experts. Met de ondertekening van de distributie-overeenkomst zijn Blauwborg en Capture Experts een exclusieve samenwerking aangegaan voor de Nederlandse markt. Naast E-mail Processing Software is Octopus ook in te zetten als File Converter. Met Octopus kunnen e-mailboxen worden uitgelezen, geanalyseerd en verwerkt. De software kan de meest voorkomende typen bestanden converteren naar bijvoorbeeld het duurzame PDF-A formaat. Integratie is mogelijk met systemen zoals SharePoint, SAP, Kofax en zaaksystemen. Met Octopus heeft Blauwborg nu een compleet portfolio met oplossingen voor alle vraagstukken op het gebied van informatie en input management.

Lees verder...