Altijd antwoord, tijdig antwoord part II: het motto

Recent hebben we in de blog Altijd antwoord, tijdig antwoord geschreven over de e-mail gedragsrichtlijn op Overheid.nl. Voor degenen die toen niet hebben doorgeklikt, daar is een A, B t/m F-je opgenomen waaraan overheidsinstanties zich moeten houden. Van bereikbaarheid n.a.v. een e-mail tot het openbaar maken van de prestaties van de instantie. De komende periode zullen we steeds kort inzoomen op de punten uit het A,B, F-je en  wat de dienstverlening rondom Email Process Management (EPM) met de software Octopus daarin kan betekenen.

Lees verder...

Altijd antwoord, tijdig antwoord

Jouw overheidsorganisatie heeft tal van duidelijke richtlijnen. Ze zijn bekend bij elke medewerker, ze worden nageleefd en gemonitord. Toch? De ene richtlijn zal wat meer bekendheid genieten dan de andere. En de bekendste en meest nageleefde richtlijn is hoe jouw organisatie omgaat met e-mail. Een blik van herkenning? Waarschijnlijk niet … Gelukkig is er een e-mailgedragsrichtlijn voor iedereen.

Lees verder...

Het is tenslotte Pasen: e-mails zoeken

De afgelopen weken en dagen zijn er weer miljoenen eieren verkocht voor het grote paaseieren zoekmoment op 1e Paasdag. Een dag in het jaar zijn vaders meestal de klos met het vroeg in de ochtend verstoppen van de eieren (je bent vrij, maar je kan helaas niet uitslapen….) en de kinderen kunnen los met hun kwasten en verf. Een mooie en eenmalige zoektraditie, alleen doen we de rest van het jaar niet precies hetzelfde? Vervang de paaseieren door e-mails, want die verstoppen en zoeken we het hele jaar door. Maar vinden we ze ook?

Lees verder...

Voorspelling voor 2015: E-mail becomes cool again

E-mail wordt weer cool? De laatste jaren zijn er voldoende voorspellingen via social media, kranten en e-mail… verschenen waarin het kanaal e-mail juist ten grave werd gedragen (dus meer koud gemaakt…). Het einde van e-mail zou een kwestie van tijd zijn. En dan opeens in 2015 in een wereld waarin de termen open data, twitter, yammer, cloud en BI je dagelijks om de oren vliegen opeens de voorspelling E-mail becomes cool again. Een vreemde ontwikkeling? Nee.

Lees verder...